Nyelvi képzések

Az álláskeresők egyharmada beszél valamilyen idegen nyelven, miközben az álláshirdetések közel felében szerepel elvárásként nyelvtudás - derül ki a Workania.hu internetes állásportál legutóbbi kutatásából. A leggyakrabban beszélt nyelv természetesen az angol: az összes önéletrajz 16 százalékában szerepel, a németet pedig az álláskeresők 10 százaléka beszéli valamilyen szinten.

Angol nyelvi képzés

Az angolt alapfokon beszélik a legtöbben (9 százalék), miközben haladó szinten 6 százalék, aktívan 1,2 százalék beszéli. Az álláskeresők 0,2 százaléka jelölte meg azt, hogy akár tolmácsolni vagy fordítani is tudna, anyanyelvi szinten már csak 0,1 százalék vállalja. A legjobban az angolt a 25 év alattiak beszélik: 46 százalékuk ebből a korosztályból jelölte nyelvtudásként.

Bővebben: Angol nyelvi képzés

 

Német nyelvi képzés

A németet számunkra az teszi fontossá, hogy a szomszédságban beszélik, emellett e nyelvnek van a legtöbb beszélője kontinensünkön. A németet inkább akkor válasszuk, ha feltételezhetően a német nyelvterületen szeretnénk munkát vállalni, vagy üzleti partnereink között német anyanyelvűek lesznek. A horvát tengerparton vagy a németek körében népszerű spanyol üdülőhelyeken is hasznos lehet.

Bővebben: Német nyelvi képzés

Tanfolyamok, képzések: